Гулашијада Пријевор Чачак
Такмичење
Победници Гулашијаде
Гулашијада 2016.
- "Шампиони Шабац"
- "С.С.Слобода"
- "ТО Осечина"
Гулашијада 2015.
- "Студенти"
- "Моје детињство"
- "Ловци са Каблара"
Гулашијада 2014.
- "Моравска кућа"
- "Војска"
- "Веселе девојке"
Пропорције за такмичење у кувању гулаша
Кућни ред Гулашијаде
- Забрањена је комерцијална продаја хране и пића, осим ако организатор не изда посебну дозволу.
- Забрањено је уношење и коришћење бутан боца, сопствених агрегата и електричне енергије.
- Забрањена је употреба разгласа било које врсте.
- Строго забрањено истицање политичких порука или било какво промовисање политичких странака.
- Строго је забрањено истицање порука увредљивог садржаја.
Информације
- Кува се гулаш од свињског и јунећег меса.
- Гулаш се кува у котлићу.
- Оцењује се укус, боја и густина.
- Јунеће месо 50% + Свињско месо 50%, зачини, прибор, и све друго потребно, лично и по избору.
- Гулаш се кува искључиво на природној ватри (огрев је обезбеђен).
- Време за кување гулаша је 4 часа.
- Екипа се састоји од 3 члана.
Обавезе и дужности такмичара
- Такмичари су дужни да користе искључиво здравствено исправне намирнице у кувању.
- Такмичари су дужни да воде рачуна о ватри, огњишту као и инвентару који обезбеди организатор.
- Такмичарска екипа је дужна да надокнади штету ако је проузрокује неком врстом несавесног понашања.
- Такмичарска екипа је дужна да обавести организатора уколико уочи неправилности било које врсте.
Критеријум за оцењивање
-
Општи изглед
(1-5) бодова
-
Густина
(1-5) бодова
-
Раскуваност
(1-10) бодова
-
Укус
(1-10) бодова
Обавезе организатора
- Обезбеђење свих услова за несметано одвијање Гулашијаде.
- Обезбеђује дрва за кување гулаша.
- Обезбеђује простор за такмичарску екипу.
- Обезбеђује довољну количину пијаће воде и функционални санитарни чвор.
- Обезбеђује културноуметнички програм и награде за победнике такмичења и много других изненађења.
Пријави се за такмичење